Alice & Marjolein

Therapeuten, trainers en onderzoekers Alice van den Berg en Marjolein van der Burgt zijn de drijvende kracht achter KwantumKracht.

Dagelijks verwonder ik, Alice van den Berg, mij over wat wij als mens aan herstelkrachten in ons hebben. Wat simpelweg het zelfgenezend vermogen van de mens heet. Dit verrast en inspireert mij waardoor ik mijzelf uitdaag mijn gekozen pad in de Gezondheid verder te lopen. Hier word ik blij van.

Na 17 jaar bedrijfsleven vond ik het tijd voor een levensommezwaai en begon ik in 2002 aan mijn voetreflex opleiding. In 2004 gestart als voetreflextherapeut in mijn eigen praktijk. Onderweg verdere opleiding gevolgd in medische basiskennis, leefstijl (o.a. voeding, beweging, bezieling), communicatie, hartcoherentie, sjamanisme, resonantie en Chinli TuiNa. De Traditionele Chinese Geneeskunde boeit mij, vooral de andere kijk op ziekte versus gezondheid. Na ruim 10 jaar in de schoolbank, mijn plek verruild en nu sta ik voor de klas! Mijn pad is soms hobbelig, dan weer glad, maar mijn motto is: ‘leren van elkaar is leuk, elke dag weer’!

De eerste kennismaking met enige vorm van resoneren en het kwantumveld was tijdens de training Resonantiemethode in 2011. ‘Hou het simpel en de kracht zit in de eenvoud’ zijn de woorden waar de trainingsmap mee aanving. Dat sprak mij aan! ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’, aldus de trainster. Een methode om zelf balans ofwel heelwording te creëren. Hier wilde ik meer van en zo beging ik een zijpad op mijn TAO-pad binnen de Gezondheid.

Vanuit het kwantumveld opdrachten geven om mijn eigen heling of de heling van iemand anders in te zetten. Zo heb ik jaren ervaring opgedaan en de resonantiemethode toegepast. Hiervan sprak een onderdeel mij het meeste aan, nl. de Tijdreis. Jarenlang heb ik met cliënten ervaringen binnen het kwantumveld ingezet en vanuit de praktijk van alles doorontwikkelt, waarbij Marjolein en ik samen het idee kregen voor een KwantumReset. De Tijdreis is nu de KwantumReis. En zo hebben we in 2020 een try-out uitgevoerd waarbij we 12 cliënten, met uiteenlopende klachten, hebben behandeld middels een KwantumReset en drie keer een KwantumReis. Wij zijn enthousiast over de resultaten!

De mens en ziekte en gezondheid hebben altijd al mijn interesse gehad. Ik, Marjolein van der Burgt, ben wetenschappelijk opgeleid als voedingskundige en eerstegraads docent biologie. Toch had ik diep van binnen het gevoel dat er meer was om gezond te zijn en te blijven en lekker in je vel te zitten.

Mijn wetenschappelijke opleidingen hebben me veel gebracht, maar het rationele heeft me ook lange tijd weggehouden bij mijn gevoel. In 2012 kreeg ik een hernia en dat was voor mij een keerpunt. Ik ging verder op zoek naar mijzelf en leerde weer verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen gezondheid en mijn leven.

In 2012 leerde ik Alice kennen en maakte ik kennis met behandelingen die werken vanuit het kwantumveld. Ik vond het magisch wat ik ervaarde. Na de behandeling voelde ik me meer ontspannen, rustig in mijn hoofd en energieker. In 2013 volgde ik in Zwolle alle Touch of Matrix cursussen, een bewustzijnsmethodiek die ook werkt met het kwantumveld. Daardoor kwam de magie weer terug in mijn leven. Ook kreeg ik bevestigd wat ik allang wist: er is veel meer mogelijk dan we denken. Hier wilde ik mijn werk van maken.

Ik volgde diverse workshops en opleidingen op het gebied van energiewerk, zo ben ik Reiki Master en Soul Body Fusion® Teacher, intuïtieve ontwikkeling, diepgaand ontstressen, werken met het onderbewuste en familieopstellingen. Ook volgde ik de opleiding tot holistisch therapeut. In 2016 richtte ik mijn praktijk Levensverbinding op.

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in de energetische aspecten van de mens en de relatie tussen lichaam, geest en ziel. Het kwantumveld bleef altijd aan me trekken. Het heeft iets mysterieus voor mij. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu samen met Alice de methode KwantumKracht heb ontwikkeld en om getuige te mogen zijn van de impact van de behandelingen.

Daarnaast komt ook de onderzoeker in mij aan haar trekken. We doen onderzoek naar het effect van KwantumKracht op de gezondheid en het welzijn van mensen. Ook pluizen we uit hoe de methode werkt. Verder zijn Alice en ik betrokken bij het Expertise Centrum voor Energetische Geneeskunde. We zetten energetische therapie op de kaart en doen onderzoek naar de werking van energetische therapie.

Reacties zijn gesloten.